Estetska stomatologija

U modernom društvu ljepota svakim danom postaje sve važnija, kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Vrlo važan aspekt ljepote je lijep i blistav osmijeh. Cilj estetske stomatologije je savršen blistav osmijeh. Lijep osmijeh pozitivno utječe na estetiku cijelog lica. Osim toga lijep osmijeh pozitivno utječe na samopouzdanje i interakciju s drugim ljudima. U cilju poboljšanja osmijeha mogu se korigirati boja zuba, oblik zuba, položaj zubi, razmaci između zubi, oštećenja zuba te izgled zubnog mesa.

Kompozitni ispun

Kompozitni ispun (bijela plomba) je estetski nadomjestak kojim se nadomješta defekt u zubu. Defekt u zubu najčešće je uzrokovan karijesom, ali može biti uzrokovan i mehaničkim ili kemijskim oštećenjem. Nakon uklanjanja karijesa zaostaje šupljina u zubu koju treba ispuniti. Kako bi zadovoljili estetske zahtjeve kompozitni materijal se nanosi polikromatskom višeslojnom tehnikom. Na taj način se postiže jednaka boja prirodnog zuba i kompozitnog ispuna.

U našem dentalnom centru najmlađim pacijentima ispunjavamo želje i stavljamo ispune u boji.

Keramički ispuni onlay/inlay/overlay

Keramički ispuni su estetski i funkcionalno puno kvalitetniji od kompozitnih ispuna. Umanjuju mogućnost nastanka sekundarnog karijesa s obzirom da ne doživljavaju dimenzionalne promjene kao kompozitni i amalgamski ispuni te čuvaju zub od oštećenja. Zamjenjuju kompozitne i amalgamske ispune. Izrađuju se od staklo keramike kao i ljuskice i potpuno keramičke krunice.

Ljuskice

Ljuskice su tanke keramičke pločice koje se koriste zbog visoke estetske odlike za poboljšavanje izgleda jednog ili više zubi, najčešće prednjih zubi. Koristimo ih za korekciju boje i oblika zuba, kod popunjavanja razmaka između dva zuba ili zamjene loših ispuna. Također ih koristimo kod abrazije zubi ili u slučaju manjih ortodontskih anomalija. Učvršćujemo ih posebnim tehnikama te one u potpunosti mijenjaju izgled i uljepšavaju osmijeh. Izgledaju u potpunosti prirodno jer su napravljene od najkvalitetnijih vrsta keramike te zbog propuštanja svjetlosti izgledaju kao i caklina prirodnih zubi.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi je kozmetički tretman i jedan od sve više traženih  estetskih tretmana u stomatologiji. U suvremenom društvu žuti zubi mogu poslati krivu poruku i utječu na loše samopouzdanje pojedinca. Svakodnevne navike kao što su ispijanje kave, čaja, gaziranih pića, te crvenog vina i pušenje cigareta utječu na promjenu boje zuba, točnije one potamnjuju zub. Također zubi gube svoju bjelinu starenjem.

U ordinaciji radimo najnaprednije, najsigurnije i najučinkovitije metode izbjeljivanja. Tretman profesionalnog izbjeljivanja zubi provodi se u ordinaciji pod nadzorom stomatologa koji nakon pregleda i razgovora s pacijentom određuje najbolju individualno prilagođenu metodu za svakog pacijenta. Učinak izbjeljivanja ovisi o prirodnoj boji zubi pacijenta i navikama nakon izbjeljivanja. Može trajati do tri godine.

Pjeskarenje zubi

Pjeskarenje zubi je metoda kojom se uklanjaju zubni kamenac, nikotinske naslage, naslage tanina (crnog vina) i druge naslage i poliraju se zubi. Radi na principu tlaka zraka, vode i sitnih čestica natrijevog bikarbonata. Sadrži korigens okusa zbog čega je ugodan za pacijenta i daje svježinu. Ovim postupkom se ne uništava caklina, a rezultat su savršeno čisti zubi. Postupak traje, ovisno o količini naslaga, od 15 – 30-tak minuta. Kod zdravih usnih šupljina preporučamo tretman 2 puta godišnje. Pravovremenim razmišljanjem i brigom o svojim zubima možete spriječiti nastanak zubnog plaka te nastanak gingivitisa, paradontitisa i karijesa.

Zubni nakit

Želite nešto drukčije? Želite dodatno ukrasiti svoj osmijeh? Cirkon se lijepi na površinu zuba bez oštećenja cakline. Zub se ne brusi što čini postupak bezbolnim i brzim. Cirkoni postoje u različitim bojama, oblicima i veličinama. Ukoliko Vam zubni nakit dosadi ili ga želite zamijeniti novim, možete ga ukloniti brzo, bezbolno i bez oštećenja cakline.