Zigoma

Najveća želja vam je imati fiksne zube a rečeno je da nemate kosti za ugradnju implantata ?

Izgubili ste sve zube i rečeno vam je da je proteza jedino rješenje?

Želite normalno jesti i smijati se?

Ispadaju Vam zubne proteze?

Mi imamo rješenje za sve dentalne probleme i najteže situacije.

Mi imamo rješenje i moći ćete jesti, smijati se i razgovarati bez straha i nelagode.

Do sada je veliki nedostatak kosti u gornjoj čeljusti bila prepreka za ugradnju implantata. Zigomatična kost je tvrda za razliku od kosti u gornjoj čeljusti.

Ovo nije nova metoda već se pojavila osamdesetih godina prošlog stoljeća velikim napretkom u području dentalne medicine.

U našem dentalnom centru radi se prema svjetskim tehnikama s bržim oporavkom za pacijenta, bez boli i maksimalno precizno  uz pomoć digitalno vođene implantologije i digitalnog planiranja.

Primjena

Primjenjuje se kod pacijenata koji su ostali bez kosti uslijed trauma, tumora ili su dugo nosili zubne proteze.

U Dentalno implantološko protetskom centru Hurčak rješavamo najteže slučajeve uz pomoć najnaprednije tehnologije.

Zahvat izvodi iskusan dr. med. dent. MSc of Oral implantology Ivan Hurčak jedan od vodećih implantologa u Hrvatskoj koji  pod potpunim nadzorom anesteziološkog tima – dr. med. univ. mag. med. specijalista anesteziologije, reanimatologijje i intezivne medicine i dipl.med.tech. doktore i medicinsko osoblje čine savršeno usklađeni tim kako bi zahvat prošao što ugodnije za pacijenta.

Postupak je u potpunosti bezbolan

Bez straha i nelagode jer pacijent spava kao u prirodnom snu uz monitoriranu intravensku analgo- sedaciju. Radi se o specijalnoj vrsti anestezije prilagođenoj baš za stomatološke zahvate

Zigomatični implantati

Ugrađuju se u jagodičnu ( zigomatičnu)  kost koja je izrazito otporna i promjene u volumenu su minimalne tokom života. Duži su od standardnih implantata te predstavljaju temelj za fiksiranje  zubnih  mostova . To su implantati napravljeni u potpunosti od čistog titana s kojima se jedinstvenim Zygoma protokolom u Dentalno implantološko protetskom centru Hurčak izbjegavaju komplicirane i skupe operacije nadomještanja izgubljene kosti i dugotrajan oporavak.

Ovim jedinstvenim protokolom pacijent odmah dobiva  privremene fiksne zube i može se ubrzo vratiti svakodnevnim obavezama.

Konačan plan terapije se radi nakon detaljne 3D dijagnostike ,anamneze pacijenta , uzima li pacijent određenu terapiju , pregleda i digitalnog planiranja.

Za dugovječnost implantata presudno je održavanje oralne higijene i opće zdravstveno stanje pacijenta. Pacijent dobiva doživotno jamstvo na implantat.

Plan terapije

Našim pacijentima uvijek nakon pregleda  napravimo plan terapije i  pisanu ponudu bez skrivenih dodatnih troškova. Nema smisla kod ovakvog zahvata govoriti o pojedinačnoj cijeni zigomatičnih implantata kada implantat predstavlja samo segment cijelog završnog rada s fiksnim zubima.

PTERIGOIDNI IMPLANTATI

Ugrađuju se u pterigomaksilarnu regiju u gornju čeljust kada zbog nedostatka kosti ugradnja standardnih implantata nije moguća zbog nedostatka kosti. Predstavljaju alternativnu opciju iskorištavanja preostale kosti za ugradnju implantata umjesto augmentacije kosti.

SUBPERIOSTALNI IMPLANTATI

Individualno proizvedeni implantati  prema CBCT3D snimci kosti  pojedinačnog  pacijenta. Najmodernijom tehnologijom izrade i modernom dijagnostikom predstavljaju najpreciznije rješenje za pacijente s teškom atrofijom kosti u donjoj ili gornjoj čeljusti.

Ukoliko su Vam rekli da nema nade za Vas i da je mobilna proteza jedino rješenje onda su ovi implantati jedino rješenje koko biste imali fiksne zube.