Totalni makeover

U nastavku donosimo put do savršenog osmijeha. Naš pacijent Damir kompletni dentalni makeover s povjerenjem je prepustio našem timu. Mi smo mu različitim stomatološkim tretmanima vratili prekrasan osmijeh.

Važno je naglasiti da za vrijeme trajanja preobrazbe Damir nije bio niti jedan dan bez zubi i da je kompletna terapija bila bezbolna. Kako bi upotpunio novi izgled odabrao je nove  Guess naočale modernog izgleda i vrhunske kvalitete za koje je zaslužna Optika Paloma iz Karlovca  u sklopu uglednog Centra zdravlja i ljepote dr. Pavan.

Oduvijek ste sanjali o savršenom osmijehu?

Razmišljate o novim zubima ali ne želite da okolina prvo  primijeti da imate umjetne zube? Želite da zubi funkcijom i estetikom budu kao i prirodni. Upravo sve to pružiti će vam DIPC Hurčak.

Damira je oduševila i opuštena prijateljska atmosfera u ordinaciji  što je jako važno kod pacijenata koji se boje doktora dentalne medicine.

Vjerujemo da smo Vam pomogli u odabiru stomatološke ordinacije koja će zauvijek promijeniti Vaš život. Besplatan prvi pregled uz plan terapije i mogućnost obročnog plaćanja  te bezbolni zahvati  uz savršen  prirodni izgled i dugogodišnji rezultat   prednosti su DIPC Hurčak.

Intervju doktor Hurčak Ivan

 1. Recite nam doktore Hurčak je li ovo bio zahtjevan slučaj?
  Pacijent Damir je imao zube u dosta lošem stanju. Kombiniranim tehnikama smo uspjeli uljepšati osmijeh da funkcijom i estetikom  na kraju imamo  zadovoljavajući rezultat.
 1. Objasnite nam ukratko postupke i tijek terapije ?
  Nakon  detaljnog pregleda, 3D dijagnostike i digitalnog ortopana koje smo napravili kako bi imali uvid u kompletnu situaciju napravili smo plan terapije. Započeli smo  s liječenjima i izradili zamjenske privremene zube. Slijedeći dan postavili smo dva implantata i i učvrstili privremene zube koje će pacijent nositi kroz narednih nekoliko mjeseci dok se implantati srastu s kosti. Ugradnja implantata se provodi pod lokalnom anestezijom i postupak je za Damira u potpunosti bezbolan. Najbitnije je da pacijent neće biti bez zubi dok traju radovi.
 1. Kako pacijent funkcionira s privremenim zubima je li ih mora skidati svaki dan ?
  Pacijent normalno funkcionira s privremenim zubima koji se fiksiraju s privremenom masom kako bi ih kasnije lakše mogli skinuti i pacijent ih ne skida. Oralnu higijenu održava kao i kad ima svoje zube.
 1. Koja je razlika cirkon keramike u odnosu na druge vrste krunica?
  Nakon nekoliko mjeseci uzeli smo otiske i izradili cirkon keramičke krunice koje su vrhunac estetske stomatologije zbog prirodnog izgleda.
  Cirkon keramika umjesto metalne jezgre ima cirkon oksid. Materijal je biokompatibilan i ne iritira desni za razliku od metala. Zbog svoje izvrne čvrstoće visoka je otpornost na lom a estetski djeluju kao prirodan zub jer propuštaju svjetlost.
  Cirkon keramičke krunice ili navlake su protetski nadomjestak koji kasnije fiksiramo na izbrušeni prirodni zub ili implantate, a kojim postižemo izgled i funkciju prirodnih zubi što je nama i našem pacijentu najvažnije.
 1. O čemu ovisi uspjeh i trajnost terapije?
  Uspjeh implantološke terapije ovisi o pravilnom i redovitom održavanju oralne higijene i redovitim stomatološkim pregledima. Redoviti pregledi su važni jer samo onda doktor može pravovremeno detektirati probleme oko implantata kao što su upala, krvarenje ili zubni plak. U takvim slučajevima moći će se na vrijeme pristupiti rješavanju problema i upozoriti pacijenta na potrebu za poboljšanom oralnom higijenom. Također bitno je naglasiti da pacijent   koristiti svakodnevno blagu zubnu pastu bez mikrogranula jer bi intenzivne paste za zube mogle ogrubjeti površinu novih krunica i tako kasnije izazvati skupljanje plaka i pigmentacije.

DAMIR- Izjava

Osjećam se fenomenalno. Još uvijek ne mogu vjerovati kako zubi izgledaju super. Izgledaju skroz prirodno iako moji nikad nisu izgledali ovako dobro ( smijeh …)

Jednostavno nemam dovoljno riječi kojima bi opisao svoje iskustvo u DIPC Hurčak. Najvažnije što bi spomenuo je da ništa nije boljelo a čega sam se najviše bojao. Sa ovako stručnim  ljubaznim doktorima, prijateljskim pristupom, urednom i prekrasno uređenom ordinacijom sa najmodernijim uređajima do sada se nisam susreo.

Intervju Damir

 1. Zašto ste odlučili uljepšati osmijeh?
  Iskreno prvo natjerala me je supruga  ( smijeh …)
  Drugo zubi su mi zaista jako propali tako da sam morao nešto učiniti.
 1. Jeste li očekivali ovakav prirodni  izgled zubi?
  Iskreno nisam. Očekivao sam lijepe zube ali ovi su nadmašili sva moja očekivanja. Svi moji prijatelji i poznanici koji imaju umjetne zube  to se vidi  i izgledaju neprirodno.
 1. Kakav je osjećaj u ustima jeste se naviknuli ?
  Osjećaj je potpuno prirodan kao i izgled kao da su to moji zubi od uvijek.
 1. Što vas je najviše oduševilo?
  Najviše me oduševilo što me ništa nije boljelo a toga sam se najviše bojao i zato sam odgađao odluku da napravim nešto sa svojim zubima.
  Stručni doktori savršeno znaju svoj posao i  imaju prijateljski pristup. Također  ordinacija je vrhunski opremljena s najnovijim uređajima i dijagnostikom. Imaju tako udobnu stolicu da sam skoro zaspao. E kad to  spomenete da ste zamalo zaspali kod zubara onda bi svatko išao u ovu ordinaciju.
 1. Kako ste funkcionirali dok su trajali radovi i liječenja?
  Imao sam cijelo vrije zamjenske zube Nitko nije primijetio da su uopće umjetni te sam mogao normalno jesti, razgovarati i smijati se.
 1. Što bi poručili budućim pacijentima?
  Nemojte čekati dugo kao ja,  ne brinite neće vas boljeti. Dugo sam tražio gdje raditi zube i nisam pogriješio. Doktori iz DIPC Hurčak su fenomenalni. Nemam riječi kojima bi ih opisao.

  Moja preporuka svima!