Predstavlja li starija životna dob, ugrađeni stent ili pacemaker prepreku za ugradnju implantata ili All on 4 i All on 6 zahvate?

Životna dob pacijenata ne predstavlja nikakvu prepreku za ugradnju implantata ukoliko je opće zdravlje pacijenata dobro. S obzirom na ugrađeni stent ili pacemaker potrebno je prethodno obaviti konzultacije i pregled kod kardiologa kako bi se ocijenila situacija. Izuzetno je Važno napomenuti implantologu sve lijekove koje pijete posebno antikoagulanse.

Zubni implantati predstavljaju najbolje rješenje za nadomjestiti izgubljene zube, funkcijom i osjećajem su kao i prirodni zubi stoga ukoliko je sve u redu nakon konzultacija s kardiologom nema razloga zašto ne bi uživali u svakodnevnom životu kao nekada dok ste imali svoje zube.

Operativni zahvat treba biti odobren od strane kardiologa i ako su uredni nalazi  može se raditi pod lokalnom ili monitoriranom intravenskom analgo-sedacijom. Svaki operativni zahvat ima određenu dozu rizika ali ti su rizici minimalni ukoliko je pacijent iskren i pridržava se preporuke liječnika. Zubni implantati nemaju nikakav elektromagnetni efekt tako da ne utječu na rad pacemakera.

Ukoliko imate dodatnih pitanja javite nam se na : ivana@dipc.hr

Mob : +385955611550