Sve što ste htjeli pitati o izbjeljivanju zubi

Odmah na početku

Izbjeljivanje djeluje samo na prirodnim zubima. Neće se izbijeliti ljuskice, krunice i zubni ispuni.

Ukoliko želite imati bijele zubne krunice npr. u gornjoj čeljusti , a Vaši zubi nisu bijeli potrebno je izbjeljivanje napraviti prije izrade krunica i prema toj boji odrediti boju krunica. Ne preporučuje se raditi izbjeljivanje više od jednom godišnje.

Za koliko nijansi se će zubi izbijeliti?

Rezultat  izbjeljivanja ovisi o prirodnoj boji zubi pacijenta i navikama pojedinca. Najbolji se rezultati postižu kod pacijenata žute ili smeđe boje zuba, a slabiji kod pacijenata sive boje zuba. Kod pacijenata  kod kojih je došlo do promjene boje zubi zbog terapije tetraciklinskim antibioticima postupak izbjeljivanja je duži i kompliciraniji. Nakon izbjeljivanja potrebno je izbjegavati dva tjedna pušenje, obojenu hranu i piće.

Odmah nakon procesa izbjeljivanja kod nekih pacijenata moguća je privremena osjetljivost koja je bezopasna. Kako bi to ublažili popijte tabletu protiv bolova.

Kod pojedinih pacijenata moguća je pojava neujednačenosti boje. Ta pojava je prolazna i nastaje zbog dehidriranosti zuba te se povlači kroz nekoliko dana.

Najnovije lasersko izbjeljivanje zubi  ima niz prednosti u odnosu na druge metode izbjeljivanja. Mnogo je sigurnije, brzo je gotovo( 30 min), nježno i sa izvanrednim rezultatima koji su najčešće od 4 do 6 nijansi svjetlijim zubima. Važno je da su zubi prije izbjeljivanja zdravi. Kako bi postigli bolje rezultate, preporuka je prije izbjeljivanja napraviti  pjeskarenje .