Zubni implantati,u čemu je razlika? Na što je potrebno pripaziti?

Na tržištu postoji ogroman raspon cijena. Implantati kineskih proizvođača ne jamče dugotrajnost.  Najvažnije je obratiti pažnju na vrstu zubnih implantata. Jednako važno je tko ugrađuje zubne implantate. U našem dentalnom centru to rade stručnjaci  MSc of Oral implantology s ogromnim iskustvom, preciznošću i uspješnosti terapije. Nakon zahvata pacijenti dobivaju implantološku knjižicu s certifikatom, vrstom kao i gdje je ugrađen implantat.

Izrazito je važno da je implantat izrađen od  čistog titana bez ikakvih drugih primjesa. Titan je biokompatibilan s ljudskim organizmom, organizam ga prihvaća kao „nešto svoje“, ne postoji mogućnost alergijskih reakcija  i ne postoji mogućnost odbacivanja.

Nažalost pacijenti su čuli za samo za dvije ili možda tri vrste implantata koji su uložili ogromne svote novaca u marketing i postigli upravo to da ljudi čuju za njih. Najlakše je to usporediti s automobilima. Postoji mnogo proizvođača automobila, je li istina da su dobra samo dva modela, a  svi ostali na tržištu ne valjaju?

Naš MSc of Oral implantology Ivan Hurčak dr.med. dent. godinama je vjeran sustavu IMPLA provjerene njemačke kvalitete.

Ovaj implantat razvio je 1963. godine Mr. Kant. Sustav se od tada do danas razvija i poboljšava.

Kontinuitet i kvaliteta pretvorili su sustav IMPLA u jedan od najboljih sustava na tržištu. Pedeset godina istraživanja započelo je idejom da se pacijentima vrati osmijeh na lice. Pacijent ima sigurnost i pouzdanost u budućnosti što su potvrdile brojne studije i dugogodišnja istraživanja.

Uz sve gore navedeno iznimno je važno redovito održavanje oralne higijene i redovite kontrole.