Zubni implantati,u čemu je razlika? Na što je potrebno pripaziti?

Na tržištu postoji ogroman raspon cijena. Implantati kineskih proizvođača ne jamče dugotrajnost.  Najvažnije je obratiti pažnju na vrstu zubnih implantata. Jednako važno je tko ugrađuje zubne implantate. U našem dentalnom centru to rade stručnjaci  MSc of Oral implantology s ogromnim iskustvom, preciznošću i uspješnosti terapije. Nakon zahvata pacijenti dobivaju implantološku knjižicu s certifikatom, vrstom kao i gdje je ugrađen implantat.

Izrazito je važno da je implantat izrađen od  čistog titana bez ikakvih drugih primjesa. Titan je biokompatibilan s ljudskim organizmom, organizam ga prihvaća kao „nešto svoje“, ne postoji mogućnost alergijskih reakcija  i ne postoji mogućnost odbacivanja.

Nažalost pacijenti su čuli za samo za dvije ili možda tri vrste implantata koji su uložili ogromne svote novaca u marketing i postigli upravo to da ljudi čuju za njih. Najlakše je to usporediti s automobilima. Postoji mnogo proizvođača automobila, je li istina da su dobra samo dva modela, a  svi ostali na tržištu ne valjaju?

Naš MSc of Oral implantology Ivan Hurčak dr.med. dent. godinama je vjeran sustavu IMPLA, K3PRO provjerene njemačke kvalitete ili Noris Medical.

IMPLA  implantat je razvio je 1963. godine Mr. Kant. Sustav se od tada do danas razvija i poboljšava.

Kontinuitet i kvaliteta pretvorili su sustav IMPLA u jedan od najboljih sustava na tržištu. Pedeset godina istraživanja započelo je idejom da se pacijentima vrati osmijeh na lice. Pacijent ima sigurnost i pouzdanost u budućnosti što su potvrdile brojne studije i dugogodišnja istraživanja.

ARGON Medical je međunarodni proizvođač kompletnih sustava za dentalnu implantologiju i alogene transplantacije  koji se brzo se razvio u jednog od poznatih proizvođača i dobavljača u industriji implantata u cijelom svijetu, posebno u  SAD-u gdje  je osnovan ARGON Medical USA.

K3Pro implantološki sustav je  na samom vrhu tržišta  dizajniran i proizveden u Njemačkoj. Ima jasno definirana načela koja ga preporučuju u području dentalne implantologije uz jamstvo najboljih kliničkih rezultata, a sve zbog toga što je veza na K3Pro toliko precizna da čak ostvaruje uspjeh s implantatima promjera 3mm.

K3Pro s kompresijskim navojem  se koristi  za veću primarnu stabilnost kada je mekša kost i kada je ugradnja implantata ograničena zbog visine i širine kosti ili kada je potrebno optimizirati estetiku. To je sustav zubnih implantata kod kojeg studije pokazuju da nakon ugradnje implantata nema gubitka koštane mase što je izrazito važno kod pacijenata s malo kosti.

Uz sve gore navedeno iznimno je važno redovito održavanje oralne higijene i redovite kontrole.